Yakıt Tankı

Yüksek kalite standartlarında üretilen yakıt tankı, tek ve çift cidarlı çeşitleri bulunan bir tank çeşididir. Kalorifer yakıtı, motorlu araç yakıtı ve makine yağlarının depolanmasında kullanılır. Yer üstüne montajı yapıldığı gibi yeraltına da montajı yapılabilir. Yakıt depolamada kullanılan bir tank olarak yanma ve diğer tehlikelere karşı gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı projelerle tasarlanır ve üretilir. İsteğe ve ihtiyaca göre serpantin veya elektrikli ısıtıcı eklenebilir.

Yakıt Tankı Özellikleri

  • Tipi: Yer altı yer üstü / Serpantinli, Çift Cidarlı
  • Bombe Tipi: Düz (Flat)
  • Yüzey Kaplama: EN ISO 12944-5/ Antipas Boya
  • Kapasite: 100 
  • İşletme Basıncı: Atmosfer Basıncı
  • Kullanım Alanı: Depolama (Endüstriyel, askeri, domestik)

Korozyona karşı yüzey dayanıklılığını arttırmak için antipas uygulaması yapılan yakıt tankları, paslanma ve korozyona karşı yüksek korumalı malzemelerdir. 

Yakıt tankının yeraltında kullanıldığı modellerde dış yüzeyde yüzey koruyucu dolgu bulunmaktadır. Zaman içerisinde tank dibinde pislik ve tortu birikir. Bu pislik ve tortular filtreleri ve yakıt yollarını tıkayabilir. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için düzenli olarak pislik ve tortular temizlenmelidir. Bu temizliğin yapılabilmesi için adam deliği (Manhole-Manway) bulunmaktadır. 

Yakıt Tankı Kullanımı

Yerüstünde ve yer altında yakıt depolamak ve servis etmek amacı ile kullanılan yakıt tankında açık alanlarda kullanılanlar ısıya ve soğuğa karşı dayanıklı bir yüzeye sahiptir. Antipas boya ile korozyona karşı korunurken, bazı durumlarda Camyünü ve Taş yünü gibi ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanabilir. Galvaniz sac, alüminyum sac ve paslanmaz sac da yakıt tankını dış etkilerden koruyan yalıtım malzemeleridir.

Hava şartları karşısında izole edilmiş yakıt tankları daha uzun ömürlü olup olası korozyona ve paslanmaya karşı korunmaktadır. Atmosfere açık tanklar olan yakıt tanklarında yakıt veya yağın içindeki gazların dışarı atılmasını sağlayan gaz çıkış ağzı mevcuttur. 

Yakıt tankının donmaması için gerekli tedbirler alınmalı, bağlantı malzemeleri TSE’ye ve standartlara uygun olmalıdır.

Kullanım öncesi yakıt tankının dolu olup olmadığı ve boruların sızdırmazlıkları kontrol edilmelidir.

Projesine ve bağlantı şemasına uygun şekilde bağlantıları yapılmalı, devre dışı bırakıldığında donmaya karşı akışkanlıklar boşaltılmalıdır.

Yakıt Tankı Ölçüleri

Kapasitesine göre yakıt tankı ölçüleri değişmektedir. 100 m³ e kadar arttırılabilen kapasitelerle birçok sektörde kullanılan yakıt tankı; çap, uzunluk, bombe derinliği, ayak genişliği, ayak eksen aralığı, havalık, dış yüzey ve ısıtıcısız-ısıtıcılı ağırlığı ile ihtiyaca özel üretimleri olan tanklardır.

Yıllardır yakıt tankı üretimi ile tüm ihtiyaçlara cevap veren firmamız, serpantinli ve çift cidarlı yakıt tankları için güvenle başvuracağınız bir adrestir. Daha yüksek kapasitelerde ve farklı ölçülerde yakıt tankı talepleriniz için firmamızla iletişime geçebilir, kaliteli ve güvenilir yakıt tanklarını en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Yıllarca ilk günkü kalitesinde kullanacağınız uluslar arası standartlarda yakıt tankları için firmamız her zaman hizmetinize hazırdır.

Yakıt Tankı Fiyatları

Yakıt tankı fiyatları tankın kapasitesine, ölçülere ve kullanılan malzemeye göre değişmektedir. En, boy, yükseklik ve hacim olara farklı ölçülerde üretilebilen yakıt tanklarının fiyatı da farklı olup üretici firmaya göre de değişkenlik gösterebilir.

Yer altı yakıt tankı, yer üstü yakıt tankı, tek cidarlı yakıt tankı, ısıtıcı yakıt tankı ve dik tip yakıt tankı gibi birçok çeşidi bulunan yakıt tanklarında fiyatlara markaya ve modeline göre değişmektedir. İhtiyacınıza uygun yakıt tankı ile ilgili bilgi almak ve fiyatlar hakkında detayları öğrenmek için firmamızla iletişime geçin. Standart ölçülerde ve özel ölçülerde yakıt tankları için doğru adrestesiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Yorumlar