Boyler

Günün her saati sıcak su kullanımı sağlayan boyler, sıcak su elde etmeyi sağlayan, suyu uzun süre sıcak olarak muhafaza eden ve yakıt tasarrufu sağlayan bir cihazdır. 90/70 ℃ arası ısıtma sıcak suyu ile 45/60 ℃ arası kullanım amaçlı sıcak su üretir. Sıcak su ihtiyacına göre boyler hacmi değişmektedir. Su ısındığında yaşanan genleşmenin yaratacağı olası bir tehlikeye karşı emniyet ventilleri kullanılır. 

Boyler Özellikleri

Serpantinli boylere göre yaklaşık üç kat fazla yer kaplayan çift cidarlı boylerler 25 mSS statik basınç üzeri için kullanıma uygun değildir. Isı kaybı fazla olup iki cidar arası galvaniz kalite olarak güvenli değildir. Serpantinli boylerle çift cidarlı boylerlere göre basınca daha dayanıklıdır. Isıtma yüzeyi arttırıldığında ısı kaybı azalır ve suyun ısınma süresi de kısalır. Galvaniz kalitesi daha iyi, ömrü çok daha uzundur. 

Isıtma devresi temizlenebilen çift cidarlı boylerlerde ısıtma kızgın su ya da buharla yapılıyorsa dik tip serpantin kullanılmalı, ısı yalıtımı iyi yapılmalıdır. Serpantin imalatında müşteri taleplerine göre çelik, bakır veya paslanmaz boru kullanılmaktadır. Galvanizlemede TS EN ISO 1461, izolasyon işleminde EN 15332 Enerji Verimliliği standartları uygulanır. 24 saatlik ısı kaybı Alman standartlarına göre Q<0.142V olmalıdır (KWh). Boyler hacmine göre (V= Hacim (lt)) izolasyon kalınlığı 50-50 mm dir. Üretim aşamasında emniyet kontrolü işletme basıncının 1,3 katında test edilerek yapılır.

  • Tipi: Serpantinli, çift cidarlı galvanizli/boyalı
  • Bombe Tipi: Torisferik – Klöpper
  • Serpantin Tipi: Çelik, Bakır veya Paslanmaz U Boru
  • Galvanizleme: TS EN ISO 1461 – Sıcak Daldırma
  • İzolasyon: EN 15332 – 18 kg / m³ yumuşak poliüretan (26 kg / m alev geciktirici yumuşak poliüretan)
  • Kapasite: 10.000 lt (Max.)
  • Kullanım Sıcaklığı (Max.): 95 ℃
  • İşletme Basıncı: 4 – 16 Bar
  • Kullanım Alanı: Sıcak Su (fabrika, hastane, tekstil, boyahane, yurt, apartman, müstakil bina, spor tesisleri v.b.)

İhtiyaca özel farklı kapasitelerde ve ölçülerde boyler üretimi yapılmakta olup özel üretimler için firmamızla iletişime geçebilir, ihtiyacınıza uygun boyleri en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Boyler Çalışma Prensibi

Dik tip ve az yer kaplayan serpantinli boyler hijyenik ve uzun ömürlü bir cihazdır. Şık ve estetik tasarımlı olup yüksek verimliliktedir. Devamlı sıcak su üretimi için ideal olup sıcak su maliyeti düşüktür.

Yalıtımı iyi yapılmış sıcak su tankı veya kazanı olarak ta tanımlanan boyler sıcak su depolamak amacı ile tasarlanmıştır. Serpantinler aracılığı ile soğuk su ısıtılır ve depolanır. Serpantinli boylerde ısı kaynağından alınan enerji ile su ısıtılmakta ve depolanmaktadır. Soğuk su şebeke basıncı ile boylere pompalanır, serpantinler ısıtma elemanları veya kazandan gelen sıcak su ile soğuk suyu ısıtır. Depo hacmi ne kadar büyük ise suyu sabit sıcaklıkta tutmak için o kadar enerji gerekir. Tanklarda ısı kaybının önlenmesi için kaliteli bir yalıtım yapılmaktadır.

Gömlekli (Cidarlı) Boyler Üretimi

Isıtıcı akışkanı kalorifer kazanı veya buhar kazanı olan gömlekli boyler, isteğe göre yatay veya dikey olarak kullanılan ekonomik ve hijyenik sıcak su temini cihazıdır. Doğal sirkülasyonlu veya sirkülasyon pompalı olup gerektiğinde elektrikli ısıtıcı ile de desteklenebilir. Çelik, bakır veya paslanmaz U borulu üretilen cidarlı boylerler endüstride ve daha birçok alanda sıcak su ihtiyacını karşılamada tercih edilmektedir.

Galvanizli veya boyalı üretilen gömlekli boyler, kalite standartlarında imal edilen ve 10.000 lt ye kadar kapasitesi değişen yüksek kalitede sıcak su tanklarıdır. Merkezi sıcak su ihtiyacını karşılamada yüksek performanslı olan boyler için firmamızı arayabilir, yakıttan, insan gücünden ve maliyetlerden tasarruf sağlayan boyler ihtiyacınızı karşılamak ve detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Yorumlar