Hidrofor

Çelik malzemeden üretilen hidrofor tankı, işletme basıncına uygun standartlarda tasarlanan bir sistem olup görevi su ve havayı bir araya getirmek ve suya istenen basınçlandırmayı kazandırmaktır. Şehir şebekelerinde çoğu zaman su basıncı yetersizdir. Yetersiz su basıncının arttırılması, su kesintisi yaşandığında yeterli basınç ve debide suyun sağlanması için hidrofor tankı kullanılmakta, hidrofor tankı ile yangın söndürme suyu temin edilmektedir. 

Hidrofor Tankı Üretimi

İhtiyaca özel ölçülerde ve kapasitede üretilebilen hidrofor tankı, TS EN ISO 12944-5 standartlarına uygun şekilde üretilmektedir. Elektrostatik toz boyalı olan hidrofor tankı korozyona karşı dayanıklı bir yüzeye sahiptir. Basıncı yetersiz olan suyun kullanımı imkânsızdır. Suya yeterli basıncı kazandıran otomatik pompa sistemleri hidrofor tanklarıdır. Hidrofor, aldığı suyu sıkıştırıp basınç kazandırarak suyun üst katlara taşınmasını sağlamaktadır.

Kullanım suyu tesisatında, sulama suyu tesisatında ve yangın suyu tesisatında kullanılan hidrofor tankı, yatay ve dikey kullanımlı silindirik tank çeşididir. İşletme basıncına uygun standartlarda ve çelik sac malzemeden üretilmektedir. Hidrofor suya basınç kazandırırken havayı kullanır. Havayı hava ejektöründen veya kompresörden alır. Hidrofor içinde zaten belli bir seviyede su bulunur. Üst bölgede ise hava mevcuttur. Emniyet vanası, manometre ve kompresör bağlantıları hava bölgesinden yapılır. Hidrofor giriş-çıkış bağlantıları da su bölgesinden yapılır. 

Her ihtiyaca özel hidrofor tankı çeşitleri ile daima müşteri memnuniyeti sağlayan firmamız, daha yüksek kapasiteli ve ihtiyaca uygun farklı ölçülerde hidrofor tankı siparişi verebileceğiniz tecrübeli bir firmadır. En ekonomik fiyatlarla ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacak hidrofor tanklarına sahip olmak için doğru adrestesiniz.

Hidrofor Tankı Çalışma Prensibi

Basıncı düşük olan su depodan veya şehir şebekesinden çıkar ve pompaya girer. Pompa basıncı düşük suyu basınçlı olarak hidrofor tankına yönlendirir. Bu boru hattında çek valf mevcuttur. Çek valfin görevi suyun basılması sırasında geri dönüşünü engellemektir. Sistem basıncı istenen değeri aşarsa emniyet vanası devreye girerek fazla basıncın dışarı atılması sağlanır.

Hidrofor grubunun bulunduğu alanda ortam sıcaklığı 40 ℃ ’yi geçmemeli, dış hava şartlarından uzakta bir alana monte edilmelidir. Gerektiğinde emme-basma boruları kelepçelerle duvara sabitlenmelidir. Pompaya tesisat ağırlığı bindirilmemeli, pompa beton zemin üzerine kurulmalıdır.

Hidrofor Montajı

Hidrofor montajının doğru ve usulüne uygun yapılması son derece önemlidir. Hidrofor montajında aşağıdaki adımlar takip edilir. Bunlar;

  • Hidrofor ve pompa yeri tespit edilir
  • Pompa altlığı dengeli bir şekilde döşemeye markalanır
  • Markalanan yerler delinir ve pompa altlığı cıvatalarla zemine sabitlenir
  • Basınçlandırılacak su pompaya boru vasıtası ile bağlanır
  • Pompadan hidrofor tankı su girişine bağlantı yapılarak armatürler takılır
  • Hidrofor basma suyunun tesisata bağlantısı yapılır
  • Hidrofor ve kompresör bağlantısı yapılır
  • Basınç şalteri ve basınç şalteri bağlantıları takılır
  • Sistemde kaçak olup olmadığının kontrolü yapılır

Hidrofor tankının periyodik kontrollerinin ihmal edilmemesi önemlidir. Eğitimli mühendisler tarafından yapılan periyodik kontrollerde gerekli ölçümler yapılır ve rapor halinde sunulur.

Hidrofor Tankı Avantajları

Basıncın düşük olduğu tesisatlarda suya basınç kazandırarak konforlu bir kullanım sunan hidrofor tankı, binalarda, dairelerde, villalarda, site, sera ve apartmanlarda basınçlı su için tercih edilen bir tanktır. İçme suyu şebekeleri başta olmak üzere basınçlı suya ihtiyaç duyulan birçok alanda kullanılmaktadır. Sağlam ve uzun ömürlü olan hidrofor tankı kullanımı ile istenen basınçlı su elde edilmekte, üst katlara su çıkmaması veya tazyikli su elde edilememesi gibi sorunlar ortadan kalkmaktadır.

Fiyat performans olarak birçok avantaja sahip olan kaliteli hidrofor tankları için bizimle iletişime geçebilir, ihtiyacınızı en etkili şekilde karşılayacak hidrofor tanklarını bütçenizi zorlamadan satın alabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Yorumlar