Kızgın Su Eşanjörü

Kızgın su eşanjörü sıcak su tarafından taşınan enerjiyi kullanarak yağ, gaz ve su şeklinde farklı akışkanların yeterli ölçüde ısıtılmasına yardımcı olan makinedir Genel olarak bakıldığında kızgın su eşanjörleri oldukça uygun fiyatlı olmalarının yanında etkili çözümler sunan makineler olarak karşımıza çıkar. Ayrıca hem üretim hem de bakım maliyetleri açısından diğer eşanjör çeşitlerine göre daha düşük fiyatlara sahiptir.

Kızgın su eşanjörleri su içerisinde yer alan her türlü kirletici etkinin, kireç seviyesinde hassasiyet  gösterilmesinin ve suda yer alan metal üzerindeki etkilerin en aza indirgenmesi için gerekli önlemler alındığı taktirde oldukça uzun süreli bir kullanım sunar. Çünkü suda aşırı derecede bulunan kireç seviyesinin yüksek olması su eşanjörün çalışma verimini düşürür ve bunun ardından da eşanjör bakımları daha sık yapılması gerekir. Bu durum ise maliyetlerin artmasında etkili olur.

“ÖNEMLİ; Eşanjör içinde buhar oluşumunu önlemek için dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, ürün etiketi üzerinde yer alan kullanım değerlerine göz ardı etmemektir. Eşanjörün daha verimli çalışabilmesi için etiket üzerindeki değerler ile kullanılması tavsiye edilir.

Kızgın su eşanjörü her zaman kızgın suyun buharlaşmaya en yakın olduğu seviyelerde kullanılması, eşanjör sistemi içerisinde bazı olumsuzlukların gün yüzüne çıkmasına neden olabilir. Bunun ardından ise sistem içerisinde buharlaşma meydana gelebilir. Bunun ardından sistem içerisinde meydana gelen buharlaşma eşanjörde yüksek basıncı oluşturabilir ve aynı zamanda tesisat kaçaklarının ön plana çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden eşanjör kullanımı sırasında belirtilen değerlere uygun bir çalıştırma yapılmasına özen gösterilmesi gerekir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Yorumlar