Plakalı Oval Boru

Paslanmaz oval boru, içi boş ve yapısal olarak paslanmaz çelikten imal edilmiş boru tipi olarak nitelendirilir. Paslanmaz oval borular ile mekanik uygulamalarda ve inşaatlarda sıklıkla karşılaşılabilir. Genel anlamda çok yönlü olmaları ile bilinirler ve bu özellikleri tercih edilmelerini sağlayan en büyük avantajdır. Paslanmaz oval boru ölçüleri ve ağırlıkları çeşitlilik göstermesinin yanı sıra her kullanım alanı için farklı ölçüler kullanılır.

İmalatı sırasında paslanmaz çelik ve galvanizli malzemeler kullanılmaktadır. Üretim işleminin her aşamasında kalite kontrol testlerine tabi tutulur ve genellikle uzun süreli kullanımlar hedeflenen alanlarda sıklıkla tercih edilir. Çoğunlukla ev eşyaları ve dekorasyon gibi sektörlerde kullanılmaktadır.

Paslanmaz Oval Boru Bağlantı Çeşitleri Nelerdir?

Paslanmaz oval boruların genel kullanım alanları itibariyle iki çeşit bağlantı şekli mevcuttur. Bunlar;

  • Namlu kelepçeli E-Z flanş bağlantısı
  • Standart oval boru bağlantısı

Namlu Kelepçeli Flanş Bağlantısı

Fabrikada montajı gerçekleştirilebilen ya da saha montajı yapılması için gevşek olarak müşteriye gönderilebilen bir bağlantı çeşididir. Bir set içerisinde, iki E-Z flanşı ve bir varil kelepçesi bulunmaktadır. Saha montajı yapılacağı zaman montajı gerçekleştirecek olan kişinin E-Z flanşını boruya ve diğer bağlantı parçalarına bağlaması beklenir. Bu işlemden sonra iki flanş birleştirilir ve namlunun tutturulması sağlanır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, oval boru ve bağlantı elemanlarının her iki ucuna flanşların doğru bir şekilde sabitlenmiş olmasıdır.

Standart Oval Boru Bağlantısı

Profilden profile bağlantı yapılmak istenen durumlarda kullanılan bağlantı çeşidi genellikle standart oval boru bağlantısıdır. Birleştirme borusu bölümlerinin içerisinde kayan bir bağlantı kullanılması ile gerçekleştirilir. Durdurma boncuğu adı verilen eleman bağlantıda ortalamayı sağlamak adına tam ortada bulunur.

Paslanmaz Oval Boru Avantajları Nelerdir?

Paslanmaz oval borular, standart dairesel boruların aksine pek çok kullanım avantajını beraberinde getirir. 

Paslanmaz oval borular tercih edildikleri eksende kullanıldığında, yuvarlak borulardan daha güçlü olduğu için şekil bozukluğu ya da bükülme gibi problemlerin yaşanma olasılığı daha az olacaktır. 

Daha kompakt bir yapıya sahiptir ve borular daha az depolama alanı kaplamaktadır. Bu özelliği sayesinde kısıtlı alana sahip işletmeler için daha iyi bir seçenek haline gelmiştir.

Şekil itibariyle daha ergonomik olduğundan, gaz salınımı amacı ile kullanılan borular için de ideal bir seçenek olarak görülmektedir. 

Maliyeti azaltıcı etkileri olduğu ve daha estetik bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. Mukavemeti arttırılmış olduğundan paslanmaz oval borular daha hafif göstergeleri kullanabilmektedir. Bu da kullanılmakta olduğu işletmenin harcamalarında azalma olduğu anlamına gelmektedir. 

Kaynak yapılırken paslanmaz oval borunun düz kısmı duvar düzleştirme ihtiyacını çoğu zaman ortadan kaldırmaktadır. Bu kısımların doğrudan düz taraf ile birleştirilebilmesi imalat maliyetinde de gözle görülür bir azalma sağlamaktadır.

Paslanmaz Oval Boru Kullanım Alanları Nelerdir?

Paslanmaz Oval Borular yapıları gereği çok yönlü kullanıma sahip olduklarından pek çok alanda kullanılır. Bunlar; ev ve işyerleri, alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, havaalanları ve diğer halka açık alanlar gibi yapılar belli başlı paslanmaz oval boru kullanım alanlarıdır. Ayrıca paslanmaz oval borular birkaç ürün özelinde hem dâhili hem de harici olarak kullanılabilmektedir. Bu ürünlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir;

  • El, duvar ve tutma rayları
  • Sandalye ve benzeri diğer ev eşyası parçaları
  • Sütunlar
  • Direkler
  • Kapı kolları
  • Kulplar
  • Sokak levhaları

Paslanmaz Oval Boruların Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Paslanmaz oval boruların fiyatları hesaplanırken göz önünde bulundurulması gereken pek çok değişken vardır. Bu değişkenlerden bazıları şu şekildedir;

  • Üretimde kullanılacak malzemenin cinsi
  • Üretimde kullanılacak malzemenin kalitesi
  • Üretimde kullanılacak malzemenin miktarı
  • Müşteri tarafından istenen, kullanılacağı alana bağlı olan boru ölçüleri

Bu değişkenler doğrultusunda paslanmaz oval boruların fiyat hesaplamaları gerçekleştirilmektedir. İhtiyaca ve siparişe göre değişiklik gösteren fiyat aralığı da paslanmaz oval boru ölçüleri kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu fiyatların karşılaştırılmasının yapıldığı birçok internet sitesi bulunabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Yorumlar