Doğalgazlı Aparey

Doğalgazlı aparey, kapalı alanların hızlı ve homojen bir şekilde ısıtılmasında etkili aparey çeşididir. 3 geçişli sistem özelliği ile duman yolu uzamakta, baca gazı sıcaklığı düşerek yakıttan tasarruf sağlanmaktadır. Doğalgazla çalışır ve elektrik bağlantısı yapıldıktan sonra çalışmaya başlar. Yatırım maliyetleri düşük, buna karşın performansı ve verimliliği yüksek olan doğalgazlı aparey, büyük hacimli alanlar başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır.

Doğalgazlı Aparey Özellikleri

  • Gövdesi tek parça (mono blok) olup cam elyafla izole edilerek koruma sağlanmıştır
  • Büyük hacimli alanların ısıtılması için tercih edilir
  • Kullanıldığı alanda hızlı ve homojen bir ısınma sağlar
  • Yakıttan tasarruf sağlayarak maliyetleri düşürür
  • Kullanım alanı geniştir
  • Dijital termostat kontrollü brülörü ve emniyet termostatı ile güvenlidir
  • Korozyona karşı dayanıklı yapıdadır
  • Ses faktörünün önemli olduğu alanlar için idealdir
  • Farklı KW güçlerinde seçenekleri bulunur
  • Duvara ya da tavana monte edilebilir
  • Dış ortam sıcaklığından bağımsız şekilde ısıtma yapar
  • Fanlı üfleme özelliğinde olup sıcak hava uzak mesafelere homojen bir şekilde iletilir
  • Yüksek konforda bir iklimlendirme sağlar
  • 21 mbar basınç ile çalışır
  • Elektronik ateşlemelidir
  • Dâhili egzoz fanı atık havanın dış ortama transfer edilmesini sağlar
  • Gövde tasarımı sağlam ve dayanıklıdır
  • Farklı emniyet sistemlerine sahiptir
  • Üfleme açısı ayarlanabilir
  • CE standartlarına uygun üretimi yapılır
  • Olası bir arıza dijital kumanda ekranında görüntülenir
  • Isıtma kapasitesine göre kapladığı alan küçüktür

Doğalgazlı Aparey Kullanım Alanları

Fabrika, atölye, sera, cami, restoran, toplantı salonu, spor salonu, hangar ve depo gibi geniş hacimli alanların ısıtılmasında kullanılır. Duvar, kolon veya tavana monte edilebilen doğalgazlı aparey, kapalı alanların hızlı ve homojen bir şekilde ısıtılmasında etkilidir. Yanan gazın dış ortama transferi paslanmaz flexi boru ile gerçekleşir. Paslanmaz boruların kullanıldığı doğalgazlı eşanjör, ısı ve korozyona dayanıklı olup kullanım alanı geniştir. Tasarımı ve şıklığı ile kullanıldığı alanlarda dikkat çeker. Kapak, brulör, elektrik panosu, sıcak hava çıkışı, baca, arka fan ve kazan bölmelerinden oluşur. Klasik ısınma sistemlerine göre çok daha konforlu ve ekonomik bir iklimlendirme şeklidir. Çok az bir yakıtla istenen ısıtma performansı elde edildiğinden kullanım alanı oldukça geniştir. 

Doğalgazlı Aparey Çalışma Prensibi

Yakıt olarak doğalgazın kullanıldığı apareyler hem ekonomik hem de yükse performanslı oluşu ile birçok alanda kullanılmaktadır. Doğalgazın yanması sonucu ortaya çıkan ısı eşanjörlerden geçer. Yanan gaz, eşanjörlerden geçerken ısısını ortamdaki havaya iletir. Bu arada ortaya çıkan gaz bacadan dışarı atılır. Ortam sıcaklığının kademeli olarak yükselmesi durumunda ısıtma performansı da yükselir. Goğalgazlı aparey, yaz sezonunda fan olarak kullanılabilir. Sıcak yaz günlerinde ortam havasını hareketlendirerek mekânın ferahlamasını sağlar.

Doğalgazlı aparey gaz bağlantısı, meme sayısı, giriş basıncı, lpg, elektrik besleme, hava debisi, güç, fan çapı, ses seviyesi, genişlik, yükseklik, derinlik, ağırlık ve ısıtacağı alana göre değişen modelleri bulunur. Havayı homojen bir şekilde ısıtır ve ısınıma ihtiyacını en ekonomik şekilde gerçekleştirir. Hızlı ve olay bir şekilde montajı yapılan doğalgazlı aparey, hava sıcaklığına göre ayarlanabilme özelliği ile pratik kullanımdadır. 

Yanma boruları güçlü yanma ve yansıtma özelliğindedir

Dayanıklı ve uzun ömürlü birinci sınıf saclar kullanılır

CE sertifikalı elektronik kartlıdır

Gaz valfi sorunsuz ve uzun ömürlüdür

Flexler CE sertifikalı olup kaçak riskini ortadan kaldırır

Konsol ergonomik tasarımlıdır ve her yöne döndürülebilir

Ölçüleri kullanılacak alana göre değişir ve kolay monte edilir

Verimliliği yüksek olup doğalgaz faturalarını yükseltmez

Uzaktan kumandası ile cihazın kullanımı kolaydır

Cihazın ön yüzünde bulunan manuel kontrol tuşları ile kumandası da kullanılabilir

Dijital gösterge ekranı ile cihazın hangi konumda çalıştığı görülebilir

Farklı kademelerde çeşitleri ile dış hava sıcaklığına göre istenen ayarlama yapılır

Doğalgazlı Aparey Avantajları

Isınmanın belli başlı ihtiyaç olduğu günümüzde doğalgazlı aparey ile hemen her alanda en ekonomik ısınma sağlanıyor. Endüstriyel alanlardan küçük ölçekli işletme ve binalara kadar birçok alanda kullanılan doğalgazı aparey; verimliliği, yüksek performanslı oluşu ve ekonomik oluşu ile tercih ediliyor. Dekoratif ve fonksiyonel bir aparey çeşidi olup, sağladığı avantajlarla kullanıldığı alanlarda konforlu bir ortam oluşturuyor. Dayanıklı ve uzun ömürlü ısıtıcılar olarak yıllarca sorunsuz kullanılan doğalgazlı aparey, kapalı alanları hızlı ve homojen bir şekilde ısıtıyor. Yatırım maliyetlerini düşürüp yakıttan tasarruf sağladığından özellikle endüstriyel alanlarda sağladığı avantajlarla ön plana çıkıyor.

Doğalgazlı aparey ile yakıttan tasarruf sağlamak ve minimum maliyetle maksimum seviyede ısınmak isteyenler, yaşam alanlarına göre değişen doğalgazlı aparey modellerinden ihtiyacı olanı tercih ediyor. Konforlu, ergonomik, pratik ve ekonomik bir ısınma yöntemi olarak hemen her alanda diğer aparey çeşitlerinden ayrılıyor. 

Tek parça dekoratif gövdesi, sessiz çalışması, sıcak havayı çok daha uzak mesafelere üflemesi, ekonomik ve güvenilir oluşu ile doğalgazlı aparey modelleri sektörde önemli bir yer edinmiştir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Yorumlar