Kızgın Yağ Eşanjörü Nedir?

Kızgın yağ eşanjörü her zaman kızgın yağın taşımış olduğu ısı enerjisinden yararlanır. Bu nedenle buhar ve kızgın su elde edilmesi amacıyla üretilir. Ayrıca su ve buhar elde etmek için kullanıldığı gibi diğer sıvıları ısıtmak için de kullanılması mümkündür. Kızgın yağın buharlaşma noktası, suya oranla daha yüksek bir seviyededir. Bu nedenle aşırı derecede yüksek ısı gibi gereksinimlerin karşılanması için de yine kızgın yağ eşanjörü tercih edilir.

Kızgın yağ eşanjörülerinin kullanım değerleri dışında kullanılması yağ sıcaklığında önemli derecede düşüşler meydana getirir. Böylece yağ akışkanlık seviyesi daha doğrusu vizkozitesi düşeceği için hem basınç kaybı hem de ısı kaybı beraberinde gelir.

“ÖNEMLİ; Eşanjörlerde kullanılan yağ türü ısı, basınç ve akışkanlığı direkt olarak etkilemesi nedeniyle eşanjör kullanım değerlerine uygun olan yağların seçilmesinde fayda vardır.

Kızgın yağ eşanjörlerinin doğru bir şekilde kullanılması için akışı gerçekleştiren motorlar devrede kesinlikle bulunmalıdır. Bunun nedeni kızgın yağ eşanjörlerinin kalın moleküllere sahip yağ kullanımı sayesinde daha doğru sonuç vermeleri olmaktadır. Ayrıca bu şekilde buharlaşma oranı minimum seviyede tutulur ve böylece sistemin daha doğru çalışması sağlanır. Bunların yanı sıra sistem içerisinde kalın yağı doğru oranda harekete geçirmek içib dolaşım motorlarının sisteme dahil edilmesi önemli bir konumda yer alır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Yorumlar