Seperatör Tankları

Seperatör tankları vidalı kompresör sisteminin ana malzemelerinden biri olup sistemde dolaşan hava ile yağ, tortu veya pisliğin birbirinden ayrılmasından sorumlu cihazlardır. Seperatörün sözlük anlamı ‘ayırıcı’ demek olup seperatör tankında da hava ile yağı ayırıcı anlamında kullanılır. İstenen ölçülerde üretilebilen CE belgeli ve elektrostatik boyalı olan seperatör tankları paslanmaz çelikten üretilmekte ve kapasitesi 10,000 lt ye kadar çıkarılmaktadır.

Seperatör Tankı Çalışma Prensibi

Tortu, pislik ve hava ayırıcı olarak kullanılan seperatör tankı, paslanmaz çelik filtreli uzun ömürlü sistemlerdir. Tesisat suyunun içinde dolaşan ve eriyik halde olan hava, su sıcaklığı arttığında gaz haline dönüşür. Gaz halindeki hava sistemdeki su ile birlikte tesisatta dolaşmaya başlar. Gaz halindeki bu hava tesisattaki boru, kazan, kombi ve armatür gibi metal aksamlı cihazlarda korozyona sebep olur. Sadece bununla kalmaz ses ve dolaşım bozukluğu ve pompalarda kavitasyona (buhar kabarcığı/patlama) yol açar. Radyatörler hava yapar ve ısınmama sorunu ortaya çıkar. Bu tür sorunların önüne geçmek için tesisata hava ayırıcı monte edilmekte ve sistemin en sıcak noktasına konumlandırılmaktadır.

Klasik tortu ve pislik tutucuların temizliği ve bakımı oldukça zahmetli olup temizlik işi tecrübeli bir teknik personel tarafından yapılmaktadır. Söz konusu temizliği kullanıcının yapması kolay olmayıp çoğu zaman da ihmal edilir. Sonuçta filtreler tıkanır, su geçişi bloke olur ve sirkülasyon bozukluğu görülmeye başlar. Isınamama sorunu ve işletmenin kesintiye uğraması ortaya çıkan en büyük sorunlar arasındadır. 

Seperatör Tankı İmalatı

Birçok sektörde kullanılan seperatör tankları, kullanıma amacına göre paslanmaz çelik malzemeden üretilen, müşteri proses şartları ve ihtiyaçlar baz alınarak tasarlanan bir tortu, pislik ve hava ayırıcıdır. Galvanizli veya boyalı tipte, elektrostatik toz veya su bazlı endüstriyel boyalı yüzey kaplamalıdır. Paslanmaz çelik filtreli üretilen seperatör tankları 10,000 lt ye kadar yükseltilebilen kapasiteye sahiptir. 4-16 bar işletme basıncında kullanıma uygun olup daha yüksek kapasiteli seperatör tankları için üretici firma ile iletişime geçmek gerekir.

Standart seperatör tankları yanında müşteri ihtiyaçlarına uygun farklı kapasitelerde seperatör tankı üretimi ile beklentileri en iyi şekilde karşılayan firmamız, en uygun fiyatlarla en kaliteli ve uzun ömürlü seperatör tankları satın alabileceğiniz kurumsal bir firmadır.

Seperatör Tankı Avantajları

  • Verimli ve etkili bir sıvı-katı ayrıştırma özelliğine sahiptir
  • Proses optimizasyonu sağlar
  • Üretim kapasitesinin arttırılmasına katkıda bulunur
  • Daha az atıkla daha temiz üretim ortamı sağlar
  • Uzun ömürlü ve dayanıklı olup uzun yıllar sorunsuz kullanılır
  • Zamandan ve maliyetten kazandırarak sürpriz maliyetlerin önüne geçer
  • Sistemin korozyona maruz kalmasını engeller
  • Sistemin verimli çalışmasına yardımcı olur
  • Pompa ve armatür gibi ekipmanların arızalanmasını önleyerek olası zararları önler

Kullanıldığı alanda sunduğu avantajlarla sistemin çok daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olan seperatör tankları, vidalı kompresör sistemlerinin ana malzemelerinden biri olup sistemde dolaşan hava ve yağı birbirinden ayırmaktadır.

Seperatör Tankı Üreticileri

Hava yağ ayırıcı sistemler olan seperatör tankı, işletmelerin verimli çalışmasında önemli rol oynayan bir malzemedir. Standart ölçülerde üretim yanında özel ölçülerde de üretim yapılmakta olup kimi zaman hava yağ ayıracı kimi zaman da tortu tutucu olarak birçok sektörde kullanılmaktadır. 

İhtiyaca özel seperatör tank üretimi ve standart ölçülerde seperatör tank üretimi için başvuracağınız firmamız, en ekonomik fiyatlarla işletmenize en uygun seperatör tanklarını satın alabileceğiniz güvenilir bir firmadır. Hemen bizimle iletişime geçin, yüksek kapasiteli seperatör tankı ihtiyacınızı en uygun fiyatlarla firmamızdan karşılayın.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Yorumlar